Výuka plavání ve 2. pololetí

03.01.2024 07:45

VÝUKA PLAVÁNÍ – INFORMACE

Od 2. pololetí šk. r. 2023/2024 probíhá (místo běžné tělesné výchovy) výuka plavání. Výuka se koná na plaveckém bazénu při ZŠ A. Kučery v Ostravě-Hrabůvce. Pro třídu 3. A jsou lekce stanoveny na středy od 7.15 do 8.00 hod. První lekce proběhne ve středu 7. 2. 2024.

Sraz před školou vždy ve středu v 6.35 – 6.40 hod. – odchod od školy v 6.45 hod.

S sebou: plavky, ručník, mýdlo, koupací čepice, igelitová taška na boty, děvčata hřeben nebo kartáč na vlasy, pití v plastu, (malá svačinka)

(Po rozdělení do plaveckých skupin obdrží děti barevně rozlišené koupací čepice, na úvodní lekce je však nutno mít vlastní.)

Před zahájením výuky nutno dodat:

  1. Lékařský posudek - originál
  2. Souhlas se saunováním v unfrasauně

Odevzdejte nejpozději do 23. 1. 2024. Děkuji.

Lékařský posudek vydává ošetřující lékař dítěte na vlastním formuláři. Platnost posudku by měla být 1 rok (celá doba plavecké výuky). Prosím, požádejte lékaře, aby datum ukončení posudku bylo minimálně do 31. 1. 2025, abyste nemuseli ke konci plavecké výuky vyřizovat na pár dní nový posudek.

Bez těchto posudků nemůže dítě plaveckou výuku zahájit!

Dále platí:

Plavecké výuky se mohou zúčastnit pouze zdraví žáci – nesmějí se účastnit žáci postižení horečkou, zánětem očních spojivek, nakažlivými chorobami, kožními nemocemi – vyrážkami, koutky, opary, bradavicemi, osoby zahmyzené a žáci, jejichž některý člen rodiny je postižen infekční nemocí.

Z důvodu zvýšené možnosti ohrožení zdraví nesmí mít žáci při výuce náramky, náušnice (mimo ty s pojistkou), náhrdelníky, prsteny, ozdobné kroužky apod.

Žáci, kteří jsou přítomni, ale lekce se aktivně nezúčastňují (ze zdravot. důvodů), musí být vhodně převlečeni (sportovní oblečení – nejlépe tričko, kraťasy).

Žáci nesmí mít na kůži dětská tetování či jiné obtisky.

Žáci nesmí mít s sebou nic ve skle.

Věci na plavání uložte dětem zvlášť do batůžku, aktovky si budou žáci nechávat v šatně školy.

Na cestu na plavání a zpět vybavte prosím děti teplým oblečením, v zimě nutno mít čepici, rukavice atd.

Po návratu z plavání zpět do školy, děti svačí ve třídě. Poté následuje běžná výuka dle rozvrhu hodin. Od 2. pololetí bude rozvrh hodin v souvislosti se zahájením výuky plavání upraven.

Před zahájením plavecké výuky jsou žáci pedagogickým doprovodem i lektory plavání důsledně poučeni o bezpečnosti.

 

(Lístečky na souhlas se saunováním děti obdržely ve škole.)

 

(Výuka plavání trvá 1 rok, pokračuje i v 1. pololetí 4. třídy - tj. do konce ledna 2025.)

 

—————

Zpět